sobota 22. července 2023

Táborové přípravy 7 - tábor stojí

 Nebudu se zde zbytečně rozepisovat o táboře, na to si najděte táborovou kroniku :)  Ale dnes jsme pořádně zamakali, tábor připravili. Stojí tábořiště, pobřeží, všechno. Paráda!!!





středa 19. července 2023

Táborové přípravy 5 - poslední středa, práce je třeba

 No a byla tady poslední středa před táborem. Od pátku se budou stavět stany a nelze nic nechat náhodě. Takže jsem vyrazil na chatu odvézt pár věcí a dodělat střechu altánu. Měl jsem auto naložené až po střechu jídlem a podobně. Takže jen to výsosti byla pěkná fuška. A pak jsem dodělal na střeše poslední desku, oplechování a nalepil ipu. Strašně mě štve, že musím všechny tyto práce dělat takhle z rychlíku. Ono se to pak celkem podepisuje na kvalitě a životnosti. Ale co nadělám. Hlavní je, že jsme na tábor připraveni!




neděle 16. července 2023

Táborové přípravy 4 - megapracovka

Poslední víkend byl extrémně plodný. Do tábora už počítáme jednotlivé dny, tak bylo potřeba zamakat. Přijeli různí pomocníci a tak se toho stihlo fakt hodně. Připravila se kuchyň včetně pracovní desky na kamnech a generálního úklidu. Postavil se téměř celý altán. Připravil se vstup do vody v přístavu pro malé námořníky. A spousty spousty drobností. Vše proběhlo v úmorném vedru ale myslím, že nás to bavilo. Večer jsem se zvládli i trochu poveselit. 







středa 12. července 2023

Táborové přípravy 3 - sekací středa

 Dnešní středa byla obzvláště výživná. Na chatu jsem převezl spoustu věcí a objel to všechno sekačkou. Sice i když se to seká častěji je to práce méně, ale i tak hodně ... Důležité je, že to bude parádní výsledek, Krásné tábořiště, krásné hřiště .... 







neděle 9. července 2023

Táborové přípravy 2 - řezivo na altán

 Letos, když mám tak dlouhý vozík, rozhodl jsem se trámy na přístavek altánu chystat doma, abych čas využil co nejvíc efektivně. Takže jsem si řezivo dovezl z chaty domů, tam ho nařezal, trámy tentokrát na cirkulárce, ohobloval a obrousil. V týdnu po odpolednách. A už jsem byl na víkend připraven :)




středa 5. července 2023

Táborové přípravy 1

 Zbytek června a začátek července se nesl ve znamení táborových příprav. Doma se vyřezávaly táborové dekorace a natíraly podsady, na chatě se pro změnu natíraly táborové dekorace nebo dřezy a sekalo. Bez neustálého sekání by nebyl trávníček na břehu řeky a na tábořišti tak krásný a ještě by se pak musel sekat přerostlý.

Ale hlavně jsem se konečně dostal k betonování patek přístavby altánu pro letošní rozrostlý tábor. Dětí je zase víc :) Museli jsme se do toho se ženou obout s pořádnou vervou, času už moc nezbývá, to byly dva víkendy s rodinou, víkend svatba ... Pořád samá zábava a práce žádná!