pátek 31. ledna 2014

Další pátek

Tak jsem volal bankéřce. Odhad ceny už má. Odhad byl vyšší než za kolik jseme byt koupili. Tzn. úplně jsme neprodělali :) Nyní prý bude chystat smlouvy k odeslání do Prahy, poté tak 14 dní... No tak si ještě počkáme. Ale vzhledem ke sněhu a mrazu, co nyní všude řádí, tak není na škodu, že chalupáři klíče v kapse necinkají.

Také mě donutí byt pojistit. To je další taková věc, o které člověk neustále mluví, ale né a né se k ní dokopat. Sice to bude obnášet zase nějaké mandatorní kačky měsíčně do nákladů, ale až třeba vyhoříme, nebude to na mašli.
Včera jsem se zastavoval za tím kamarádem, co dělával ty krby. Probrali jsme situaci. Uzavřený okruh na ohřívání a vytápění krbovou vložkou mi asi rozmluvil. Je to nepraktické a bez tekoucí vody a elektřiny asi i nebezpečné. Problém je v tom, že bych vodu mohl ohřát příliš moc, a jak rychle vypnout krb? Jak rychle zchladit okruh? A vlastně to asi ani moc nepotřebuji. Začínám uvažovat o kamnech typu jotul. A na ohřívání vody nějaká lázeňská kamna.

Odpoledne jedeme s přítelkyní na návštěvu za tím kámošem, co má ty Petry. Tak uvidíme, třeba si něco přivezme. pak bych je začal chystat v předstihu.

Žádné komentáře:

Okomentovat